Kenyataan Media

 ← Senarai Kenyataan Media

Pelantikan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya

Adalah dimaklumkan bahawa Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong mengikut Fasal (1) Perkara 114 Perlembagaan Persekutuan telah memperkenankan pelantikan Encik Azhar bin Azizan@Harun sebagai Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) selaras dengan Fasal (3) Perkara 114 Perlembagaan Persekutuan.

  1. Encik Azhar bin Azizan@Harun dilahirkan pada 26 Oktober 1962 di Kedah. Beliau berkelulusan LL.B (Hons.) dari Universiti Malaya dan LL.M(dengan Merit) dari King’s College, University of London. Beliau memulakan kerjaya guaman pada tahun 1987 di Allen & Gledhill. Bermula tahun 1992, beliau berkhidmat sebagai peguam di Tetuan KH Koh, Azhar & Koh dan seterusnya berkhidmat di beberapa firma guaman terkemuka tanah air antaranya Tetuan Khaw & Hussein, Tetuan TH Su & Partners, Tetuan Lamin & Co, Tetuan Hisham Sobri & Kadir, Tetuan Shafee & Co. dan Tetuan Cheang & Ariff dengan kepakaran dalam undang-undang pilihan raya. Pada masa ini beliau berkhidmat sebagai peguam bela dan peguam cara di Tetuan Azhar & Goh.

  2. Dengan kelayakan dan pengalaman yang ada, saya yakin beliau akan dapat menjalankan tugas, kewajipan dan tanggungjawab sebagai Pengerusi SPR mengikut kehendak Perlembagaan Persekutuan dengan sempurna.

Dr. Ismail bin Hj. Bakar
21/09/2018

Statistik Pelawat
Bulan ini » 174
Jumlah Keseluruhan » 59113